Jeugdkamp 2018 – Bedankt allemaal!

Vrijdag 10 Augustus was het dan zover, Jeugdkamp 2018. 

6 uur verzamelen op de markt in Bladel, in de veronderstelling dat vervoer geregeld zou zijn. 

Helaas kinderen, dit bleek niet het geval. Te voet vertrokken we in groepjes aan een tocht richting het kabouterbos in Bladel. Tijdens deze tocht moesten de groepjes diversen opdrachten uitvoeren. 

Aan het einde van tocht kwam er geheel onverwachts een tractor met huifkar aanrijden, de taxi om de kinderen naar de kamplocatie te vervoeren. De rit eindigden bij de blokhut in Duizel. 

Eenmaal gesetteld gingen alle remmen loss. Rond een uur of 03:00 ’s nachts was het eindelijk stil. Iedereen lag te slapen. Nu kon de leiding dus ook naar bed. 

Zaterdag ochtend om half 8 werden alle kinderen gewekt. Om 08:00 stond het ontbijt al klaar. 

In de ochtend hebben we leuke spellen gedaan bij de blokhut buiten. Na de middag zijn we met de huifkar weer vertrokken aan een rit naar Ter Spegelt. Eerst moest er onderweg natuurlijk gepicknickt worden bij een mooi vennetje. 

Eenmaal bij het sterrenstrand aangekomen vermaakte de kinderen zich erg goed. Het weer stond dan ook helemaal aan onze zijde. Eenmaal onderweg naar huis kregen de meeste kinderen toch al honger. Zo kon de leiding meteen verder aan het avondeten. Franse frietjes en shoarma. 

’s Avonds toen het eenmaal donker was hebben we het kampvuur aangemaakt. Dit viel erg in de smaak bij de kleine pyromaantjes. Marshmallows en brood werd er gebakken bij het kampvuur. 

Toen dit voorbij was werd het vuur steeds groter en groter door de vele pallets die erop gegooid werden. Dit ging door tot in de late uurtjes. 

Zondag stond het ontbijt pas klaar om 10:00 uur. Zelf dit kostte voor mening kind nog moeite. 

Vervolgens zijn we begonnen aan het inpakken en opruimen van alle spullen. Toen de kinderen er achter kwamen dat het kampvuur van zaterdag nacht nog niet gedoofd was, was alle hulp al snel verdwenen en hebben ze zich hiermee nog een hele tijd vermaakt. Ook werden er nog wat spellen gespeeld voordat we weer richting Bladel gingen.

Op de terug reis zijn we over Reusel naar huis gereden, om hier bij Fabor nog een over heerlijk schepijsje te eten. Door de bossen terug naar de markt in Bladel, waar we om klokslag half 5 aankwamen zoals gepland was. 

Het weekeind zat erop. Alle kinderen moe, voldaan en vol verhalen naar huis. 

Kamp 2018 was een groot succes! 

Hopelijk allemaal tot volgend jaar! 

Groetjes de organisatie 

En wat vonden de kinderen ervan? Lees de Matchpoint Herfst 2018